petak, 11. siječnja 2013.

Top 10-Sagorijevanje kalorija

sagorijevanje kalorija




















Tražite najbolji način kako izgubiti kalorije dok idete okolo i obavljate razne stvari ili dok ste zaglavljeni u uredu? Vjerojatno ste odredili vrijeme kada vježbate, ali bilo kakvo dodatno sagorijevanje kalorija je i dodatni bonus.

Stoga vam nudimo članak top 10 najboljih načina kako sagorjeti kalorije tijekom danaaktivnostima koje je uistinu lako integrirati u svakodnevnicu.

1. Zategnite mišiće!
Ako čekate zeleno svijetlo na semaforu ili ste zaglavili u prometu, zatežite trbušne mišiće! Dok vozite, držite zategnute trbušne mišiće onoliko koliko traje crveno svijetlo na semaforu ili dok traju reklame na radiju. Iznenadit ćete se koliko to efekta ima na vaše mišiće.

2. Počnite koristiti stube
Uvijek se žalimo kako dizalima treba vječnost da ih dočekamo ili su prepuna. Zašto onda ne ići stubama? Ne samo da ćete izgubiti kalorije nego ćete imati i malo vremena da ostanete na samo sa svojim mislima.

3. Parkirajte auto malo dalje od posla
Umjesto da tražite najbliže parkirno mjesto kada idete na posao ili u trgovinu, parkirajte se na prvo slobdno mjesto i prošećite. Hodajte malo brže za mini- kardio učinak.

4. Sjednite uspravno
Potrudite se da sjedite što uspravnije. Ne samo da ćete izgledati viši i mršaviji već ćete jačati i trbušne mišiće. Ovo je jedan od najlakših načina sagorijevanja kalorija na ovoj listi i kladim se da će svi u vašoj okolini primijetiti vaše lijepo držanje.

5. Čučnjevi i samo čučnjevi
Neka svaki pokret vašeg tijela bude važan! Razmislite o svim pokretima koje dnevno napravite i koliko korisnoga možete napraviti samo time. Idući put kada se sagnete po nešto, napravite i čučanj.

6. Stajanje
Počnite provoditi više vremena na nogama na radnom mjestu i općenito. Ako vaš posao zahtjeva sjedenje, kad budete u mogućnosti, prošetajte okolo i nemojte nastaviti sjediti. Ako trebate nešto reći kolegi, dođite do njihovog stola ili stojte na nogama dok pričate na telefon. Tko bi rekao da je i to jedan od načina kako se gube kalorije?

7. Propinjanje na pete
Kad gode se nađete u „stajaćoj“ situaciji, propnite se na pete pridržavajući se za stolicu ili bilo što drugo kako biste održali ravnotežu. Stojte tako 5 sekundi. Ponovite to 8-15 puta ako budete u mogućnosti. Možda će vas ljudi čudno gledati ali nema problema. Oni neka sjede a vi sagorijevajte kalorije.

8. Nosite slušalice
Stavite hands-free slušalice na uši dok pričate i umjesto da sjedite - šetajte okolo. Ne samo da ćete sagoprijevati kalorije već ćete i jasnije razmišljati.

9. Korak po korak
Stavite pedometar i malo se poigrajte sami sa sobom tako da svaki dan prošetate malo više nego prethodni dan. Bit će vam zanimljvo vidjeti koliko ste kalorija potrošili.

10. Neprestani smijeh
Poznato je kako smijeh troši kalorije, a i tko se ne bi htio dobro nasmijati bar jednom dnevno. Smijanje i podiže raspoloženje pa je sagorijevnaje kalorija na ovakav način zabavno.

Bonus bodovi: Ako ste općenito malo nemirni, ako često mijenjate položaj dok sjedite ili sotjite, ako lupkate prstima ili tresete nogu/ stopalo, možete izgubiti i do 300 kalorija! Ako započnete slijediti ove jednostavne savjete za sagorijevanje kalorija, ubrzo će vam to postati dio svakodnevnice.